Gå til sidens hovedinnhold

Sverigedemokraterna stenges ute fra flyktningesamtaler

Sveriges statsminister Stefan Löfven innkaller alle partiene, bortsett fra ett, til samtaler om flyktningkrisen.

Sveriges statsminister Stefan Löfven innkaller alle partiene bortsett fra Sverigedemokraterna til samtaler om flyktningkrisen.

Samtalen skal finne sted onsdag, melder Sveriges Television.

Sverigedemokraternas partileder Jimmie Åkesson konstaterer at han ikke får være med på samtalene.

– Jeg antar at man ganske enkelt ikke vil at vi skal være med. Det er synd for Sverige, siden vi står alene om å ha et annet perspektiv på saken, sier han til Dagens Nyheter.

Nytt forslag

Sveriges regjering skal snart presentere forslag for hvordan nyankomne raskere skal komme seg ut i jobb, og det er ventet et forslag om at svenske kommuner ikke kan si nei til å bosette flyktninger.

Sverigedemokraterna blitt satt i mørke i Sverige. Taktikken til de svenske partiene har vært å ignorere partiet som stadig får flere velgere.

- Nyfascistisk ensaksparti

- Jeg kommer aldri til å opptre på en slik måte at et nyfascistisk ensaksparti, som verken respekterer menneskers ulikhet eller Sveriges demokratiske institusjoner, får makt over landets utvikling, skrev Löfven i et debattinnlegg i Dagens Nyheter i desember (les egen sak). Det var en av de sjeldne gangene han brøt prinsippet om å omtale Sosialdemokraterna.

Siden da har partiet økt sin oppslutning i Sverige. I august viste en meningsmåling at 18,6 prosent av de svenske velgerne støtter Sverigedemokratene.

Kommentarer til denne saken