Gå til sidens hovedinnhold

Sverigedemokraterna-topp sammenligner islam med nazisme

- Når det gjelder islam, forstår man ikke hva som holder på å skje, sier partisekretær Richard Jomshof i Sverigedemokraterna.

Den britiske kontroversielle tenkeren Roger Scruton er trekkplasteret under Sverigedemokraternas konferanse i Västerås. Nyheter24 skriver at han har snakket lenge om islamisering og faren med EU.

Scruton ser ikke særlig lyst på fremtiden. Han har skrevet at EU kommer til å falle sammen slik som Sovjetunionen - og at islam kan komme til å fylle maktvakuumet som oppstår.

Partisekretær i Sverigedemokraterna, Richard Jomshof, er enig med tenkeren:

- Ser man ikke på islamiseringen som en trussel, er man ganske dum. Det er bare å se på hvordan den muslimske verdenen ser ut. Ser man ikke problemene er man enten islamist selv, eller veldig naiv, sier han til Nyheter24.

Han sier til avisen at han ser likheter med hvordan situasjonen så ut da nazismen og fascismen vokste frem.

- Når det gjelder islam, forstår man ikke hva som holder på å skje. Da fantes det mange som advarte for hvordan det kom til å gå. Andre så på Tyskland og sa «han har fått orden på det». Samme måte å tenke på gjennomsyrer måten man snakker om islam på, selv om det ikke er helt samme sak, sier han til Nyheter 24.

Les også: Sverigedemokraterna: Nest størst i Sverige

Og denne: Sverigedemokraterna mister oppslutning