Sverigedemokraternas pressemann sjekkes for skattesnusk

Martin Kinnunen

Martin Kinnunen Foto: Twitter

Det svenske politiet bekrefter at de er i gang med undersøkelser om Martin Kinnunen, presseansvarlig og riksdagsrepresentant for Sverigedemokraterna, er involvert i skattekriminalitet.

Kinnunen er økonomisk ansvarlig i partiets medieselskap, Samtid og framtid, som tidligere er ilagt restskatt for å ha utelatt betydelige beløp i regnskapet til skatteetaten.

Nå er han mistenkt for skattekriminalitet og grov regnskapssvindel, melder den svenske fjernsynskanalen TV 4. Nestkommanderende politiadvokat Jakob Holmberg i det svenske økokrim bekrefter overfor kanalen at det er satt i gang forundersøkelser.

– Min innstilling er at jeg er uskyldig. Jeg nekter for å ha noe å gjøre med dette, sier Martin Kinnunen til TT.

Han sier imidlertid at han som ansvarlig for opplysningene som er levert skatteetaten. Men viser til at den økonomiske driften var satt ut til en ekstern konsulent.

Det skal være minst en person til knyttet til saken. For to ukers siden ble det gjennomført ransaking hos flere personer.

I mai i 2014 ble selskapet Samtid og framtid ilagt en tilleggsskatt på 182.550 svenske kroner. Det viste seg at det var flere beløp selskapet ikke hadde oppgitt. Ifølge TV 4 skal det være en forbindelse mellom det økonomiske rotet og partiets tidligere økonomipolitiske talsperson Erik Almqvist. Han trakk seg som partiets representant i riksdagen i 2012 etter å ha kommet med rasistiske uttalelser. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.