*Nettavisen* Nyheter.

Sveriges hemmeligste kjærestepar

HEMMELIG: Silvia ble holdt superhemmelige i mange år før hun og Carl Gustaf ble forlovet. Dette bildet ble tatt i 1978 da det svenske kongeparet besøkte Norge. Foto: (Scanpix)

Slik møttes Silvia og Carl Gustaf...

13.03.09 09:11

(SIDE2): Kronprinsesse Victoria (31) fikk endelig ja fra sin far kongen om at Daniel Westling (35) fikk bli hennes ektemann. Sju år har gått siden de to møtte hverandre til de fikk hverandre på ordentlig - noe som minner mye om hva kong Carl Gustaf (62) og dronning Silvia (65) måtte igjennom på 70-tallet.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Eksisterte ikke
Silvia var på et tidspunkt så hemmelig at hun offisielt faktisk ikke eksisterte. For å kunne treffe sin kommende ektemann i smug brukte Silvia forskjellige parykker - rødt hår, blondt hår og sølvgrått hår måtte til for å skjule sin svarte manke da hun snek seg inn på Slottet. Pressen skulle ikke få nyss i hvem den tysk-brasilianske skjønnheten var.

Hun brukte til og med en dobbeltgjenger til tider for å holde pressen unna forholdet - en modell ved navn Peggy ble blant annet brukt da Silvia sto på ski i Åre med sin konge, skriver det svenske kongebladet Svensk Damtidning i sin forlovelse-spesialutgave. Mens modellen suste ned en bakke med fotografene i hælene, kunne Carl Gustaf og Silvia dermed nyte løypene i fred.

Men paret, og særlig Silvia, ble regelrett forfulgt til tider, og Silvia kom med et hjertesukk to år før forholdet ble offisielt:

- To mennesker som er glade i hverandre vil ingenting annet enn å fortelle om det til omverdenen. Jeg håper den tiden kommer for meg også.

Møttes under OL
Paret møtte hverandre under de olympiske sommerlekene i München i 1972, og Carl Gustaf skal ha uttalt at det bare sa klikk mellom de to. Kjærlighet ved første blikk altså.

Silvia Sommerlath som hun het den gang arbeidet ved det argentinske konsulatet i den tyske byen som holdt de olympiske lekene. Silvia var tolk og snakket seks språk flytende - tysk, portugisisk, engelsk, fransk og spansk, samt tegnspråk.

De to møttes et år før kong Gustav IV døde, og hadde Carl Gustaf fridd til Silvia før han ble konge, så hadde han mistet retten til tronen ifølge kongelige kutyme den gang.

Hemmeligheter
I de over fire årene Carl Gustaf og Silvia treffes er det som oftest i all hemmelighet - men ingenting er så spennende for kongereportere som en kongelige romanse, og de blir fulgt med argusøyne så sant det er mulig. Forlovelsen begynner å planlegges i 1974, selvsagt den også i aller største hemmelighet, og Silvia pugger svensk og begynner opplæringen til rollen som dronning.

Svenskekongen nevner aldri Silvia med ett ord til pressen, men snakker villig vekk om barneoppdragelse og en kommende kone. Forlovelsen ble annonsert den 12. mars 1976 - altså 33 år siden denne måneden. Forlovelsen var så hemmelig at ikke engang kongens private kokke visste om den. Hun fikk fire timer på seg til å lage forlovelsesmiddagen...

Så ventet forlovelsessofaen, som den gjorde for Victoria og Daniel for et par uker siden, der Carl Gustaf og Silvia endelig kunne vise sin kjærlighet offentlig. På høyre hånd glitret Silvias forlovelsesring - en diamantring arvet fra kongens mamma. Bryllupet sto i juni samme året i Storkyrkan i Stockholm. Og resten er som de sier - historie.

(Kilder: Wikipedia, Svensk Damtidning)

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.