*Nettavisen* Nyheter.

Sveriges regjering rammet av hackerangrep

Stockholm (NTB-TT): Hjemmesidene til den svenske regjeringen, Riksdagen og landets sentralbank ble rammet av hackerangrep natt til torsdag.

Riksbankens nettsider sluttet å fungere ved 22-tiden onsdag kveld, men betalingssystemet mellom sentralbanken og de svenske bankene ble ikke berørt.

Litt senere ble regjeringens hjemmeside satt ut av funksjon, ifølge avisa Aftonbladet. Tidligere onsdag ble også Socialstyrelsen og Domstolsverket rammet av angrepene, som medlemmer av hackernettverket Anonymous hevder de står bak.

Motivet for angrepene skal være hevn for en razzia mot et serverhotell som svensk politi gjennomførte for noen dager siden. De aktuelle serverne er blitt knyttet til nettstedene Pirate Bay og WikiLeaks.

En rekke hackerangrep i Sverige tidligere denne uken ble satt i sammenheng med striden rundt WikiLeaks' grunnlegger Julian Assange. Han beskyldes for to tilfeller av seksuelle overgrep i Sverige.

Både det svenske forsvaret, jernbaneselskapet SJ, bankene Swedbank og SEB, og nyhetsbyrået TT ble rammet av de såkalte ddos-angrepene som fant sted mandag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.