*Nettavisen* Nyheter.

Sveriges utenriksminister til Teheran for samtaler

Stockholm (NTB-TT): Både Sveriges og Polens utenriksministre reiser til Teheran neste måned for politiske samtaler. Møtene viser at forholdet mellom Iran og Vesten er under opptining.

Invitasjonen til Bildt ble offentliggjort i iranske medier i desember i fjor, og ble søndag bekreftet av Bildts pressetalsmann Erik Zsiga.

Bildt skal være i Teheran fra 3. til 6. februar, mens Polens utenriksminister Radoslaw Sikorski er ventet i månedsskiftet mellom februar og mars.

På sin blogg skriver Bildt at han først skal møte Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif på den årlige sikkerhetskonferansen i München til uka.

- Sammen med sjefen for Det internasjonale atomenergibyrået, Yukiya Amano, skal jeg møte Zarif der. Fra München reiser jeg direkte til Iran, og det blir det første besøket en svensk utenriksminister gjør til Iran på svært lenge, skriver Bildt.

- Om den utenrikspolitiske forandringen i Iran er reell, vet vi ikke i dag. Men gjennom diplomatiet vil vi forsøke å finne svaret på det spørsmålet. Vi vil forsøke å påvirke utviklingen i positiv retning, fortsetter Bildt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.