*Nettavisen* Nyheter.

Svett bort fem kilo

Infrarød sauna kan gjøre at du svetter bort fem kilo på bare tre behandlinger. Vi testet den tørre badstuen.

04.03.07 14:45

(SIDE2): - For å få maks effekt bør du teste maskinen tre ganger etter hverandre, sier daglig leder Nina Ødegaard ved «Klinikk Kropp og Sjel» på telefonen.

DETTE LOVER APPARATET: Infrarød Sauna lover å gi deg bedre nattesøvn, mer energi, bedre livskvalitet, mer bevegelige ledd og slankere kropp. Vi bestemte oss for å prøve denne vidundermaskinen. Spesielt gunstig skal maskinen være for pasienter med fibromyalgi og leddsmerter.

SLIK VIRKER DEN: Maskinen er formet som et avlangt halvt egg som ligger over en benk. Jeg skal krype ned i den og de infrarøde strålene skal varme opp kroppen min til jeg svetter skikkelig og alle avfallsstoffene forlater kroppen. Den fungerer som en tørr badstue men er visstnok fem ganger så effektiv.

- Dette er som å ligge i solen uten de skadelige UVA og UVB strålene, sier daglig leder Nina Ødegaard. Hun hevder strålingen er bra for de som nyter godt av å være i solen

Varmen blir skrudd opp til 99 grader.

ANBEFALT BRUK: - 5-10 ganger i 40 minutter hver gang kombinert med andre behandlinger. For eksempel fysioterapi, akupunktur og kiropraktor.

BIVIRKNINGER: - Vi har ikke opplevd noen bivirkninger eller klager fra folk på de to årene vi har holdt på med dette. Men hvis man har hjerteproblemer eller høyt blodtrykk skal man være forsiktig. Eventuelt kan man ligge kortere tid med lavere varme.

PRIS: 300 kroner per.gang (40 minutter)

DETTE SKJER MED KROPPEN: - Kroppens varmereguleringssystem varmes opp. De små blodkarene åpner seg og de indre organene varmes opp. Varmen går 4-6 centimeter ned i huden, pulsen øker og blodkarene utvider seg. Mange har problemer med å svette og da samler avfallsstoffene seg i kroppen. Etter 2-3 ganger svetter man mer enn første gang.

HUSK: Å drikke mye vann både før og etterpå.

1.GANG:
Det kjennes veldig veldig varmt på kroppen. Ubehagelig med en gang og jeg føler at strålene brenner litt på den aller tynneste huden på brystet. Å ligge i 35 minutter kjennes nesten ikke overkommelig og jeg syns det er ganske tungt å ligge hele tiden ut.

Etterpå: En deilig varme helt inn til marg og bein i lang tid etterpå. Jeg følte at jeg kunne gå uten jakke i 20 minusgrader uten å fryse. Jeg kjente ikke så mye forskjell på kroppen om kvelden eller dagen etter.

2.GANG:

Jeg kjenner med en gang at kroppen tåler varmen bedre denne gangen. Jeg svetter nesten mer enn første gang, men slapper også mer av. Jeg ligger i 30 minutter denne gangen.

Etterpå: Jeg føler at jeg har fått mer energi og at det gjorde kroppen godt å svette. Jeg vet ikke om det er psykisk, men kroppen kjennes litt lettere og leddene litt mykere.

3.GANG :

Siste gang. Jeg svetter mye mer enn de to første gangene selv om temperauturen er akkurat den samme. Jeg får litt vondt i hodet og må be om vann. Jeg har glemt å drikke mye før jeg kom.

Etterpå: Jeg føler at blodsirkulasjonen er bedre og at leddene er mykere.

Vi opplevde ikke å gå ned i vekt.

LES MER OM HELSE, TRENING OG VELVÆRE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.