*Nettavisen* Nyheter.

Svidde millioner på damer, vin og sang

De 15 svindlerne levde jetset-livet på stjålne kredittkort.

27.04.07 14:37

(iOslo.no) Samtlige av de 15 tiltalte ble dømt for organisert kriminalitet etter at de samarbeidet om å tappe til sammen 95 falske kredittkort fra ulike kredittselskap.

Kortene var hentet fra utlandet og ble benyttet i forretninger 14 av de tiltalte enten eide eller var daglig leder i. Da den 35 år gamle hovedmannen ble pågrepet av politiet i fjor, ble 71 norske kortnumre beslaglagt. Disse hadde han fått via en 24-årig taxisjåfør, og skulle benyttes til nye forfalskede kort.

Til sammen svindlet ligaen for 5,3 millioner kroner i betalingsterminaler, hovedsaklig i nattklubber og restauranter.

«Bedrageriene og forsøkene på bedragerier ved hjelp av falske kredittkort er profesjonelt utført, og virksomheten er organisert med en rekke personer involvert. Bedrageriene og forsøkene har i løpet av kort tid fått et stort omfang.» heter det i dommen fra Oslo tingrett, som samtidig understrekte den samfunnsskadelige effekten av kortsvindel.

Hovedmannen ble også dømt for trusler mot en fengselsbetjent. 35-åringen hadde kjennskap til at betjentens søster ble utsatt for trusler av hennes tidligere kjæreste, som også var hans kamerat. For å få betjenten til å videreformidle en beskjed til sine medsammensvorne på utsiden, uttalte han at søsteren måtte gifte seg med eks-kjæresten.

De 15 tiltalte fikk ulike straffer. Hovedmannen fikk 5 års ubetinget fengsel, mens en av hans medtiltalte fikk 75 dagers samfunnsstraff. Bedrageriutbyttet ble også inndratt.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.