RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sviende nederlag for Obama

Sist oppdatert:
Boston (NTB-Reuters-AFP): Republikanerne jubler over senatsseieren i Massachusetts. Én tapt stemme i Senatet gir nemlig president Barack Obama alvorlig hodebry.

Suppleringsvalget i Massachusetts er blitt fulgt med argusøyne i hele USA. Republikanske Scott Brown kunne tirsdag kveld konstatere at plassen i Senatet er hans, og president Obama kunne ikke annet enn å gratulere.

Massachusetts har tradisjonelt vært en høyborg for Demokratene, og partiets kandidat Martha Coakley virket lenge sikker på seier. Men det som var en ganske søvnig valgkamp, ble med ett til et fyrverkeri da det ble klart at løpet ville bli svært jevnt.

Begge sider har pøst enorme summer inn i valgkampen og drevet omfattende reklame den siste uken. Og den store interessen for valget fikk velgerne til å strømme til valglokalene tirsdag for å bestemme hvem som skulle fylle avdøde Edward Kennedys senatsplass.

- Jeg skulle ønske vi hadde andre og bedre nyheter her i kveld, men det har vi ikke, sa Coakley da hun innrømmet nederlaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere