RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Sviende strømpriser

Sist oppdatert:
El-børsen Nord Pool viser at strømprisene vil nå hele 65 øre per kWh i dag. For en gjennomsnittshusholdning kan det bety 6000 kroner ekstra i årlige strømutgifter.

For en gjennomsnittlig husholdning med strømforbruk på 20.000 KWh er strømregningen til nå i år 3000 kroner høyere enn etter første halvår i fjor. Medregnet nettleie, forbruksavgift og moms øker strømregningen til omtrent 6000 kroner. En sviende sum for folk flest.

Lav vannstand
- Høye strømregninger i tillegg til renteøkning vil få mye å si for veldig mange husholdninger. Spesielt for de lavtlønnede og de cirka 300.000 i Norge som er uføretrygdet vil merke at det svir, sier seniorrådgiver i Norsk Familieøkonomi, Gisle Høyland til NA24.

Lav vannstand i magasinene får mesteparten av skylden for de himmelhøye prisene. De strømprodusentene som kan produsere strøm med dagens vannstand i magasinene jubler, melder nettstedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere