Svikter i Boro-drakta

Middlesbrough har hentet inn mange store navn de siste årene, men som oftest har de sviktet i Boro-trøyen. I år håper man flere slår til på Riverside.

14.08.03 10:02

Listen over flopper i Middlesbrough-trøyen er lang. Paul Gascoigne, Christian Karembeu, Marco Branca og brasilianske Branco er bare noen av spillerne som har hatt store navn før de ankom Teeside.

Svak sesong av Maccarone

Forrige sesong var det Massimo Maccarone som var den som skuffet mest. Unggutten kom fra Empoli hvor han var toppscorer i Serie B og hadde fått sin debut for Italia. I Middlesbrough skulle han score målene som gjorde dem til et topplag.

Slik gikk det ikke. Det ble bare ni ligamål for 23-åringen og flopp-stempelet hang i luften.

En annen som hadde en trist sesong forrige sesong var Juninho.

Juninho viktig

Brasilianeren pådro seg en alvorlig kneskade før sesongen som satte ham utenfor store deler av sesongen. Da han endelig var frisk manglet han grunntrening til å gjøre den store forskjellen.

I sommer har han imidlertid gått skadefri og har imponert stort i treningskampene. Nå håper Boro-fansen at Juninho og Maccarone skal innfri denne sesongen.

En som fikk sitt gjennombrudd forrige sesong var Jonathan Greening. Han ble veiet og funnet for lett i Manchester United, men på midtbanen til Boro spilte han seg inn i landslagsdiskusjon.

Bredere stall

Manager Steve McClaren forsterket laget med derbytalentene Chris Riggott og Macolm Christie og den tidligere boltonspissen Michael Ricketts mot slutten av forrige sesong. Det gir Boro en større bredde i stallen. Samtidig er den unge argentineren Carlos Marinelli tilbake etter et vellykket låneopphold i Torino.

I sommer har McClaren vært rolig på overgangsfronten. Bare brasilianeren Doriva og veteranen Alan Wright er nye i stallen. Doriva var på utlån på Riverside stadium siste del av forrige sesong og gjorde det bra. Wright ble frigitt av Aston Villa i sommer.

Boro sikter mot toppen og håper å ta steget opp i sjiktet bak Arsenal og Manchester United. Vi tror det bare blir en plass opp fra forrige sesongs 11. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.