RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindel med rein-erstatning etterforskes

Lakselv (NTB): Reinpolitiet etterforsker en svindelsak i forbindelse rovdyrerstatning. Det kan ha skjedd ved at reinere dreper dyr med høygaffel eller tang, men får det til å se ut som gaupeangrep.

Til avisa Ságat opplyser leder Per Valved i Reinpolitiet at en sak etterforskes i indre Finnmark, uten at han ønsker å fortelle hvilket reinbeitedistrikt det er snakk om.

Avisa har snakket med en reineier som sier han kjenner til tre tilfeller hvor andre reineiere tar livet av rein - for så å kreve rovdyrerstatning.

- De drar med skuter inn i flokken til andre reineiere. Så fanger de rein med lasso og tar den med seg til et sikkert sted. Her stikker de reinen i strupen med tanga eller gaffelen. Reinen blør så sakte i hjel. Neste skritt i svindelen er å legge ut de avlivede reinene i tyvslakterens eget beiteområde, forteller mannen, som ønsker å være anonym av frykt for represalier.

- Vi har fått en anmeldelse som i store trekk baserer seg på fremgangsmåten som beskrives overfor Ságat, sier lederen for Reinpolitiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere