*Nettavisen* Nyheter.

Svindler ville lure Lindorff

Inkassobyrået avsluttet samarbeidet med svindleren. Snart ble de hans neste offer.

(iBergen.no) Men forsøket på å svindle Lindorff endte med fengselsstraff for 27-åringen.

Forfalsket gjeldsbrev
Like før jul i 2006 sendte han en begjæring om utlegg til namsfogden i Oslo. Der påsto han at inkassobyrået Lindorff skyldte ham 838.842 kroner og viste fram et gjeldsbrev, tilsynelatende signert av selveste konserndirektøren i Lindorff.

Gjeldsbrevet ble imidlertid snart avslørt som juks, forfattet og signert av 27-åringen selv.

Droppet som kunde
Inkassobyrået hadde tidligere hatt mannen som kunde, men avsluttet samarbeidet da de ble fortalt av politiet at kravene han sendte til inkasso ikke var reelle. Da besluttet mannen seg for å bruke sine svindlertriks mot Lindorff istedet.

Hele tre ganger tidligere er mannen dømt for å lure til seg penger med falske krav. Da han nå ble dømt for fjerde gang, sonet han fortsatt fengselsstraffen han fikk etter forrige besøk i retten.

- Forstår ikke alvoret
«Det legges i straffskjerpende retning vekt på at tiltalte åpenbart ikke har forstått alvoret av sine handlinger. Han fortsetter med bedragerier og bruk av falske dokumenter etter at han er ilagt forholdsvis strenge straffer for tilsvarende forhold.» skriver Nordhordland tingrett i dommen.

Av både individualpreventive og allmennpreventive grunner ble han derfor idømt en streng straff for grovt bedrageriforsøk. Han må nå sone ytterligere ett år i fengsel.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.