RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindlet av hissig teppeselger

Foto: Alexander Gjermundshaug (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Else Berget (88) har opplevd mye i løpet av et langt liv, men hun har aldri vært så redd som da en pågående teppeselger kom på døra.

FJERDINGBY: (RB.no): - Huff. Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv. Jeg fryktet for livet mitt, sier 88 år gamle Else Berget når rb.no møter henne hjemme i Rælingen onsdag ettermiddag.

Hun er fortsatt skjelven etter dramaet som utspant seg i leiligheten hennes få timer tidligere. En teppesvindler forsøkte å få 88-åringen til å betale 6.000 kroner for et teppe som.

Skulle være gratis
Ifølge Else startet det hele med at en ukjent mann ringte på fasttelefonen hennes og fortalte at hun hadde blitt trukket ut til å få et gratis teppe.

Mannen i telefonen opplyste at en annen mann ville ringe på om en stund og overlevere teppe.

- Det tok bare noen minutter før det ringte på. Utenfor døra sto det en høy mann med lys dress. Han hadde en svart plastpose i hånda, forteller hun.

Ifølge 88-åringen marsjerte mannen – som hun anslår at var i 40-50-årsalderen – rett inn i leiligheten hennes da hun lukket opp. Han la fra seg teppet og forlangte 6.000 kroner.

- Plutselig var ikke teppet gratis likevel. Jeg opplevde situasjonen veldig truende. Jeg hadde ikke lyst på noe teppe, men jeg gikk likevel og hentet veska mi, forteller hun.

Betalte 1.000 kroner
I lommeboka hadde hun 1.000 kroner. Hun turte ikke annet enn å gi pengene til den dresskledde inntrengeren. Teppesvindleren var imidlertid ikke fornøyd med betalingen.

- Først trodde han ikke på meg. Han sa «du har mer penger gjemt her et eller annet sted». Deretter lurte han på om jeg ikke hadde noen smykker, forteller 88-åringen.

Det hele toppet seg med at mannen foreslo at han skulle kjøre Else til banken, slik at hun kunne ta ut penger til ham.

- Da ropte jeg «nei». Jeg klarte å være skikkelig bestemt. Og heldigvis førte det til at han gikk sin vei, forteller hun.

Etter at svindleren hadde forlatt leiligheten, ble hun sittende lenge i stolen og tenke over det som hadde skjedd.

- Den virkelige reaksjonen kom etterpå, forteller 88-åringen.

- Ufint å svindle eldre
Etter en stund, fant hun ut at hun skulle ringe politiet.

- De rådet meg til å ringe tilbake dersom han kom tilbake, forteller hun.

Operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt bekrefter at politiet ble oppringt av Else Berget.

- Hun var heldigvis smart og sa at hun ikke hadde penger. Det er ikke alle som gjør det. Vi hører fra tid til annen om slike episoder, og enkelte har følt seg så truet at de har blitt med til banken og tatt ut penger, forteller Jahr.

Eldre kvinner
Han sier han har inntrykk av at det utelukkende er eldre – og stort sett bare eldre kvinner – som blir utsatt for denne formen for svindel.

- Det er skikkelig ufint å svindle eldre mennesker på denne måten, sier operasjonslederen.

Ifølge Else Berget har også en annen beboer i blokka på Fjerdingby fått en tilsvarende oppringning. Vedkommende slapp imidlertid ikke inn noen teppeselger. Nå ønsker 88-åringen å advare andre.

- Man må ikke lukke opp døra hvis man får en slik telefon, sier hun.

Les flere saker i Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere