RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindlet for 200 millioner via nettdating

(Thinkstock.com)
Sist oppdatert:
Fortsatt er mørketallet ved nettsvindel stort.

Nordmenn har sendt minst 200 millioner kroner til utlandet i forbindelse med nettdating, mener Økokrim. Norske banker tror også at det finnes store mørketall.

Økokrim mener nettsvindel er et økende problem i Norge. Svindlere tar kontakt med nordmenn gjennom ulike datingsider på internett og overtaler personer til å sende penger, skriver Dagbladet.

Vanskelig å fange opp
Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB mener det er vanskelig for bankene å fange opp denne typen svindel og tror at det finnes store mørketall.

– Bankene er ikke et moralpoliti. I slike tilfeller er det ofte små beløp som jevnlig blir overført over tid, og da har vi ikke noe system som fanger dette opp. Selv om det er dumt å gjøre dette, er det ikke ulovlig å gi bort pengene sine. Rådet er krystallklart: Ha en sunn skepsis når folk ber deg om å overføre penger, sier Midteide til avisa. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere