Gå til sidens hovedinnhold

Svindlet for 25.000

Tåsen-ekteparet skulle ikke kjøpe tepper, men selgerne var overbevisende og profesjonell. Deretter stakk de av med pengene.

TÅSEN: Selgerne var svært overtalende, og hadde en «særdeles behagelig, sjarmerende og tillitvekkende fremferd», forteller mannen som nå sitter igjen, 25.000 kroner fattigere, og med fire tepper som neppe er verdt noe i nærheten av prisen.

– Jeg kan ikke begripe hvordan vi, som vanligvis er så påholdne og skeptiske kunne gå på det. Hadde vi lest om dette hadde vi ledd oss i hjel over at det går an å være så dumme, sier Tåsen-mannen.

– Selge billig

Han ble mandag oppringt av en mann som angivelig skal ha drevet to teppeforretninger, en i Bygdøy allé og en i Frognerveien, som han forklarte hadde gått konkurs. Ifølge teppeselgeren hadde han klart å holde igjen noen tepper som han ville selge billig. Tåsen-mannens navn hadde han funnet i forretningens kartotek, og roste ham som en god kunde. Tåsen-mannen selv kan ikke huske å ha handlet i noen av de to teppebutikkene.

Verdt en formue

– Han sa at sønnene hans var i området og ville komme innom og vise meg noen tepper. Og ganske riktig, få minutter senere sto to menn på døren. De presenterte seg som Mohammed og Ali Hassan, sier Tåsen-mannen.

Verken han eller hans kone var interessert i å handle tepper, men profesjonaliteten og kunnskapene til de to mennene, som oppga å være tyrkere, men som snakket svært godt norsk, fikk til slutt overtalt ekteparet.

– Et av teppene var visstnok verdt 72.000, de andre mellom 40 og 50.000 kroner. Vi skulle få fire tepper for 25.000. De sa silketepper var verdt en formue og en skikkelig skatt også for barn- og barnebarn i fremtiden. Slikt kan man jo lure gamle besteforeldre med, sier mannen.

Betalte kontant

Han betalte 25.000 kontant og ba de to selgerne om å få en kvittering for kjøpet. Men da måtte mennene «bare en tur ut i bilen».

– Vi skulle aldri ha gitt dem pengene. De puttet det i lomma, gikk ut i bilen og kom aldri inn igjen, sier Tåsen-mannen, som nå sitter igjen med fire tepper han betviler ektheten av.

– Jeg tror ikke teppene er ekte, og jeg vil tro navnene på de to er fiktive. I det de hadde gått ut av døren forsto vi at vi hadde blitt svindlet. Vi brukte fem minutter på å summe oss, før vi ringte politiet og anmeldte saken, sier mannen.

Politiet: – Ikke slipp dem inn

Politiet har fått en lang rekke henvendelser fra fortvilte, eldre mennesker denne høsten. Svært mange har sluppet teppeselgerne inn, og felles for nesten alle disse, er at de har kjøpt tepper.

Politioverbetjent Dagfinn Kaldal ber folk ikke slippe selgerne inn. Han understreker at det ikke er ulovlig å selge tepper på døren, men disse bryter flere regler, og derfor følger svært mange seg lurt etterpå.

– Det beste er å avvise dem med én gang, sier Kaldal.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag