Gå til sidens hovedinnhold

Svindlet for 30.000 i Syden

Noen i Sør-Korea tappet kredittkortet til Ståle Halsøy mens han var på ferie Syden.

(Rana Blad) Ståle Halsøy fra Åga har tilbrakt de siste to ukene på ferieøya Rhodos.

Turen gikk fint helt til han tirsdag kveld fikk en telefon fra kredittkortselskapet.

Fra Sør-Korea
De hadde registrert et stort uttak på hans MasterCard, og lurte på hvor han var.

– Jeg har hatt to flotte uker i Rhodos, med en dagstur til Tyrkia. Kredittkortselskapet ringte tirsdag kveld og opplyste at det var gjort et uttak på nærmere 30. 000 kroner i Sør-Korea.

Jeg kunne forsikre selskapet at jeg ikke var i Sør-Korea og at jeg heller ikke hadde tatt ut en så stor sum. Vi konstaterte da at jeg hadde blitt svindlet, sier Halsøy.

Er forsiktig
Han kan ikke med sikkerhet si hva som har skjedd, men har en mistanke.

– Jeg er veldig forsiktig med bruken av kredittkort i Syden, men har tatt penger ut av minibank. Kredittkortselskapet sier kortet er blitt skimmet og har dette skjedd da jeg tok ut pengene skal det være nesten umulig å gardere seg mot. Jeg har ved to anledninger brukt kortet på restaurant. Da har det vært ute av mine hender i 30 sekunder, men det skal visst være nok. Jeg tror det er der de har skimmet kortet, sier Halsøy.

Blir erstattet
Kredittkortselskapet sier de etter all sannsynlighet vil erstatte beløpet, men Halsøy sier han er voldsomt irritert over å bli svindlet på denne måten.

– Det er bedre å bli ranet for da vet man hva som skjer og kan gjøre motstand, men man kan nesten ikke gardere seg mot denne typen svindel. En ting er sikkert og det er at kortet aldri mer skal forlate mine hender. Det kommer ikke til å skje, sier Ståle Halsøy.

Les flere saker fra Rana Blad.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken