*Nettavisen* Nyheter.

Svindlet i eks-konas navn

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

49-åringen opprettet kredittkort i eks-samboerens og eks-konas navn, og levde stort for deres regning. Nå er mannen dømt til fengsel.

25.10.05 12:25

Den 49 år gamle bergenseren er nå dømt til elleve måneders fengsel i Bergen tingrett. Han må også betale erstatning på til sammen 152.000 kroner til forskjellige folk og bedrifter han har svindlet.

Ble kastet ut
Eks-kona og eks-samboerens forklaringer om samlivet med mannen var påfallende like. Han skal ha vært kontrollerende og voldelig med psykopatiske trekk. Eks-kona fortalte at familien var fullstendig i mannens vold og han hadde full kontroll over både økonomi, post og bankkontoer. Familien ble flere ganger kastet ut fra hjemmet sitt fordi 49-åringen ikke hadde gjort opp pådratt gjeld.

Oppdaget kredittkort
Mens mannen var inne til soning, oppdaget eks-kona at et kredittkort var opprettet i hennes navn. På kortet var det brukt ca. 16.000 kroner. Ved nærmere undersøkelser viste det seg kortselskapet i Gjensidige Nor hadde mottatt en søknad via nettet. Avtalen ble sendt via e-post og signert i eks-konas navn. Kvinnen forklarte retten at hun aldri hadde signert avtalen.

Stor gjeld
Men det stoppet ikke der. For ikke lenge etter kom deres felles sønn og viste moren en kontoutskrift 49-åringen hadde bedt sønnen gjemme unna. Mannen hadde også opprettet en konto med tilhørende kredittkort i Bankia Bank i eks-konas navn. På dette kortet hadde mannen brukt 35.000 kroner. Kvinnen fortalte i retten at hun sitter igjen med en stor gjeld eks-mannen har pådratt henne.

Svindlet samboer
I 2002 ble mannen samboer med en kvinne. Etter kort tid ble han kastet ut, da kvinnen skjønte at han ikke hadde rent mel i posen. Igjen hadde han opprettet et kredittkort i hennes navn, og fått henne til å undertegne en kjøpsavtale på en bil, med høytidelige løfter om å betale henne pengene for salget. Pengene så hun aldri igjen. Også hun fikk betydelig gjeldsproblemer etter at mannen svindlet henne.

Lurte mor og sønn
49-åringen var på et tidspunkt igjen inne til soning i 2003, men ikke lenge etter at han slapp ut, var han i gang igjen. En tilfeldig kvinne han møtte på byen ble denne gangen offeret. Sammen med sin 16 år gamle sønn ble hun lurt for 6000 kroner, etter at storsvindleren hadde lovet å skaffe dem en billig datamaskin. I tillegg hadde han stukket av med kvinnens kredittkort, og levde stort på byens utesteder med kortet hennes.

Nesten konkurs
Også datafirmaet RHO Computer ble utsatt for mannen, og holdt på å gå konkurs etter at han hadde svindlet til seg varer til en verdi av 95.000 kroner.

Dømt sju ganger
Mannen er flere ganger tidligere dømt for bedrageri og underslag. I forbindelse med saken har politiet hatt store problemer med å få tak i mannen, og han møtte heller ikke for retten da saken var oppe til behandling forrige måned. Ifølge dommen skal det å forsvinne når presset blir for stort, være en del av mannens modus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.