*Nettavisen* Nyheter.

Svindlet kvinne for 212.000 kroner

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Tatt igjen, og denne gangen var det en arbeidsledig svensk fembarnsmor det gikk ut over.

15.01.12 21:25

Mannen fra Øst-Finnmark er igjen pågrepet for svindelforsøk. Mannen er tidligere dømt for blant annet svindel og hallikvirksomhet.

Ifølge den svenske avisa Aftonbladet skal mannen ha blitt pågrepet av politiet i fembarnsmorens hus uten Norrköping tirsdag kveld. Da hadde han overtalt kvinnen til å ta opp et lån på 212.000, som senere ble overført til østfinnmarkingen.

Skulle gifte seg

De to møtte hverandre via en nettdatingside i høst. Mannen sa han het Magnus, var 44 år, skattejurist og eier av et livvaktfirma.

- Alt gikk veldig raskt. Han sa han aldri hadde opplevd en sånn kjemi med noen tidligere. Planen var at vi skulle gifte oss og flytte sammen, har fembarnsmora fortalt til Aftonbladet.

Paret snakket om å kjøpe kvinnens eks-mann ut av huset hun bodde i, slik at «Magnus» kunne flytte inn og gifte seg med fembarnsmora. Det var bare ett problem. Mannen hevdet han hadde hemmelig identitet, og derfor ikke kunne ta opp lån. Derfor tok kvinnen opp lån på til sammen 212.000 svenske kroner, som hun overførte til «Magnus».

Googlet mannen

Etter kort tid ble kvinnen bedt om å ta opp et nytt lån. Da fattet hun mistanke. Kort tid etter at kvinnen hadde underskrevet de nye lånepapirene var magefølelsen alt annet enn god. Kvinnen ringte da banken og fortalte hele historien, og ba de om å ikke innvilge lånet.

Etter noen søk på nettet kom kvinnen og hennes mor fram til flere artikler om «Magnus», som for under ett år siden ble løslatt etter å ha sonet for flere bedrageridommer.

Dette er ikke første gang østfinnmarkingen har forsøkt å svindle kontaktsøkende kvinner. På midten av 2000-tallet kontaktet flere og flere kvinner etter hvert politiet og media og fortalte om hvordan han lurte av dem for penger. Via nettet utga mannen seg for å være en ensom mann i behov av kvinnelig selskap. Han fikk så kvinnene til å låne ham penger til diverse prosjekter.

Østfinnmarkingen er nå mistenkt for svindel.

- Han er arrestert for svindel mot én person, men det er ikke umulig at det er flere ofre. Vi har noen indikasjoner på at han hadde kontakt med flere kvinner, sier aktor Ingemar Welander til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.