Svindlet med falskt tippekort

Foto: Thomas Winje Øijord (Romerikes Blad)

Ved å opprette tippekort i Bjørn S. Gystads navn klarte svindleren å tappe 73-åringens gevinstkonto for penger. – Jeg trodde ikke det var mulig, sier Gystad.

02.08.10 10:47

Tippekortet som ble brukt til å svindle Bjørn S. Gystad fra Rælingen var opprettet i 73-åringens navn, som et såkalt duplikat til hans opprinnelige tippekort, uten at han selv var klar over det, skriver Romerikes Blad.

Ved hjelp av det falske spillerkortet fikk den utspekulerte svindleren full tilgang til Gystads gevinstkonto hos Norsk Tipping.

- Jeg oppdaget at noe var galt da saldoen på tippekortet mitt gikk fra 1.185 kroner til null kroner, uten at jeg selv hadde tatt ut pengene, sier Bjørn S. Gystad til Romerikes Blad.

- At det kommer penger inn på konto uten at jeg vet om det, er for så vidt helt greit. Men at det forsvinner penger ut, det er verre, legger 73-åringen spøkefullt men alvorlig til.

Hva mener du? Si din mening nederst i saken!

Tømte kontoen helt
Det var i 16-tiden tirsdag 6. juli at Gystad besøkte en tippekommisjonær i Lørenskog, for å spille Extra og Viking Lotto.

- Jeg brukte spillerkortet mitt som vanlig, og så på skjermen at jeg hadde 1.185 kroner i gevinstpenger stående på kontoen min hos Norsk Tipping, forteller Gystad.

Ifølge Norsk Tipping blir det klokka 16.24 samme dag opprettet et nytt spillerkort i Gystads navn – men, viser det seg, ikke av Gystad selv.

Dette er et såkalt duplikatkort med egen pinkode, som hver enkelt spiller ifølge Norsk Tipping kan ha ubegrenset antall av. Alle duplikatene er imidlertid knyttet opp mot samme gevinstkonto.

På gevinstkontoen kan det stå maksimalt 10.000 kroner. Pengene kan kun tas ut i kontanter med en maksbegrensning på 1.000 kroner per uttak.

Klokka 16.35 samme tirsdag benytter svindleren det nyopprettede duplikatkortet til å ta ut 500 kroner fra Gystads gevinstkonto. Og klokka 17.48 blir de resterende 685 kronene tatt ut fra kontoen.

Alt skjer hos den samme kommisjonæren som Bjørn S. Gystad leverte kupongene sine hos tidligere samme dag.

Signatur-bommert
Lørdag 10. juli skulle Bjørn S. Gystad nok en gang levere spillkupong til Norsk Tipping.

- Denne gangen var jeg hos en kommisjonær hjemme i Rælingen. Men sjokket ble stort da det sto på skjermen at gevinstkontoen var tom, forklarer Gystad for Romerikes Blad.

Han spurte en i betjeningen hos kommisjonæren hvor pengene kunne ha tatt veien.

- Han visste jo ikke det. Men han sa at Norsk Tipping kanskje hadde overført pengene til min bankkonto, noe jeg syntes hørtes rart ut, fordi det pleier de kun å gjøre i desember, sier 73-åringen.

Nettbanken ble imidlertid sjekket i noen dager, før det ble tatt affære.

- Da ringte jeg til slutt Norsk Tipping og etterlyste pengene. De mente til å begynne med at jeg hadde tatt ut pengene selv. Men da de sjekket nærmere i dataloggen sin og fortalte meg at det var opprettet et duplikatkort i mitt navn, signert Bjørn Sigurd Gystad, skjønte jeg at det måtte være svindel på ferde, sier Gystad.

Svindleren hadde nemlig bommet da han brukte mellomnavnet Sigurd i den falske signaturen.

- Det gjør jeg aldri selv. Jeg skriver alltid Bjørn S. Gystad, forklarer Rælingen-karen.

Vil advare andre
Gystad sier han nå er ferdig med saken, men at han vil advare andre.

- Jeg trodde ikke at det var mulig å svindle på denne måten. Men det er tydelig at man må passe på over alt. Jeg har i alle fall blitt veldig skeptisk etter dette. Men jeg har fått tilbake pengene mine, og håper bare nå at den som har gjort dette blir tatt, slik at ikke flere blir svindlet, sier Bjørn S. Gystad.

Les flere saker hos Romerikes Blad her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.