*Nettavisen* Nyheter.

Svindlet NAV for 1,1 mill.

I hele sju år lurte regionsjefen trygdeetaten til å tro at han ikke var i arbeid.

27.09.07 10:51

(iBergen.no) «Biinntekten» på hele 1.137.155 kroner gjorde at den hardt prøvede sjefen nå må i fengsel.

Millionbeløp
Fra midten av 2000 til mars 2007 oppga 48-åringen at han var arbeidsledig, til tross for at han jobbet og hadde inntekt fra sitt eget konsulentfirma.

Løgnen gjorde det mulig for ham å innkassere millionbeløpet i trygd de sju årene han klarte å lure trygdeetaten. Samtidig slurvet han med innsending av pliktige papirer til skatteetaten, slik at avgifter på til sammen 140.595 kroner aldri ble innbetalt.

Da han møtte i Nordhordland tingrett forklarte han bedrageriet med at han hadde hatt store personlige problemer i perioden rundt 1999/2000. Den ene livskrisen etter den andre hadde fått 48-åringen på flasken. I tillegg spilte han bort store summer på hest, noe som førte til at han lånte mye penger. Sinte kreditorer var ikke nådige, og for å betale gjelden lurte han til seg uføretrygd ved hjelp av en legeattest.

Mildere straff
Men da bedrageriet ble oppdaget, tok han seg selv i nakken. Etter kort tid fikk han arbeid som regionsjef i et velrenommert firma. Også private forhold har han ordnet opp i, hvilket fikk betydning for straffutmålingen.

Retten valgte å moderere påtalemyndighetens forslag til straff på ett års ubetinget fengsel, og gjorde fire av månedene betinget. Han slapp også å tilbakebetale deler av beløpet han svindlet til seg, fordi det var blitt foretatt et visst skattetrekk. Til sammen må han betale 934.175 kroner til NAV.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.