RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SA DE JOBBET HER: Flere vitner fra Lambertseter skole avviste at kvinnene hadde jobbet her, slik de hevdet.
SA DE JOBBET HER: Flere vitner fra Lambertseter skole avviste at kvinnene hadde jobbet her, slik de hevdet. (Wikimedia)

Svindlet NAV for millionbeløp

Sist oppdatert:
Tre kvinner dømt for å ha svindlet NAV med falske jobber.

De tre kvinnene på henholdsvis 45, 45 og 35 år er dømt til fengsel i henholdsvis 10 måneder, fem måneder og 90 dager. Straffen er ulik fordi kvinnene mottok ulike summer fra NAV.

De ble også dømt til å betale tilbake 1,2 millioner kroner til NAV.

Hevdet sin uskyld
Kvinnene var tiltalt for å ha opplyste til NAV at de var, og hadde vært, ansatt i Alfa Bygg Oslo AS da de søkte om dagpenger og sykepenger. Millionbeløpet mottok de mellom 2008 og 2013.


I Oslo tingrett hevdet kvinnene at de faktisk hadde jobbet hos Alfa Bygg Oslo AS, og at de derfor hadde hatt et rettmessig krav på pengene. Gjennom Alfa Bygg Oslo AS skulle de ha drevet med renhold og ryddearbeid ved ulike bedrifter og institusjoner i Oslo - blant annet Lambertseter skole.

Ikke trodd
Oslo tingrett trodde ikke på kvinnene.

«Retten har på grunnlag av forklaringene til vitnene (...) sammenholdt med tiltaltes forklaring, funnet det bevist utover enhver rimelig tvil at arbeidsforholdet hos Alfa Bygg var fiktivt og at hun dermed ikke oppfylte vilkårene verken for sykepenger eller dagpenger» skriver Oslo tingrett. Bevisvurderingen var lik for alle de tre kvinnene, som alle ble alle dømt i samsvar med påstanden fra aktor.

De tre kvinnene er tre av 12 personer som NAV etterforsket for svart arbeid og fiktive arbeidsforhold i 2011. En kvinne har tidligere blitt dømt for å ha svindlet NAV for 500.000 kroner. Flere andre venter på sin dag i retten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere