*Nettavisen* Nyheter.

Svindlet til seg 9000 iPod-er

23-åringen regnet med at han hadde gjort noe kjempesmart.

iPod-reparatøren fant ut at det å reparere musikkspillere ikke ga nok inntekter. I stedet fant han ut hvordan han kunne utnytte Apples garantiløsninger for å svindle til seg over 9000 iPod Shuffle-spillere.

Les også: Her er nye iPod Shuffle

Utnyttet returtjeneste
Nicholas Woodham visste at iPod-brukere kunne få en erstatningsspiller hvis det var noe galt med produktet de hadde kjøpt. Dataeksperten klarte å beregne seg fram til ekte serienummer fra tusenvis av iPod-er som han kunne legge inn på returtjenesten til Apple, uten at han var i besittelse av spillerne.

Han skal også ha klart å få erstattet spillere der garantien hadde gått ut ved å bytte dekselet på spillerne med serienumre som var innenfor garantitiden.

- Prøving og feiling
- Gjennom prøving og feiling, klarte den tiltalte å gjette seg fram til gyldige serienummer som var under garantitiden, og la disse inn på Apples nettsider for erstatningsenheter, uten å faktisk kjøpe eller ha den originale enheten, sier statsadvokat Nils Kessler ifølge nyhetsbyrået AP.

Erstatningsproduktene han fikk tilsendt solgte han så kraftig rabattert til 49 dollar.

I utgangspunktet krever Apple å få de ødelagte produktene tilbake, og har sikret seg mot misbruk ved å kreve at kredittkortnummer blir oppgitt. Men Woodham oppga falsk kredittkortinformasjon, og kunne fortsette uhindret i lang tid.

Kan miste alt han har
Men nå er det slutt for 23-åringen. Verken Apple eller påtalemyndigheten var spesielt fornøyd med hvordan han skaffet gratis iPod-er, og nå er han svindeltiltalt. Amerikanske myndigheter ønsker å ta beslag i eiendom som han eier, syv Apple-datamaskiner, to biler, en motorsykkel og over 571.000 dollar som myndighetene mener stammer fra svindelvirksomheten.

- Vi samarbeider med myndighetene og er i ferd med å forhandle fram en løsning, sier mannens advokat Randall Levine.

Forsto ikke alvorligheten
- Han er en av disse personene som er svært datakyndige. Dette er en veldig oppegående mann som ikke forsto hvor alvorlig det han gjorde var, forteller advokaten.

Apple avventer nå et sivilt søksmål fram til svindelsaken er avgjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.