Svindyr oppussing til bryllupet

Foto: LEIF R JANSSON (AP)

Kirken må skinne for Victoria og Daniel.

11.08.09 15:50

(SIDE2): Storkyrkan i Stockholm trenger oppussing før et kongebryllup kan bli holdt, skriver Aftonbladet. Og prisen? I underkant av ti millioner norske kroner.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

50 år siden
Kirken ble bygget på 1200-tallet og ligger i Gamla Stan, i Stockholm sentrum. Visse deler av kirken har ikke vært restaurert på over 50 år, skriver den svenske avisen. Men nå blir det altså oppussing for alle pengene - kirken må jo skinne når millioner av seere verden over skal følge bryllupet via TV-skjermen.

Kronprinsesse Victoria og hennes Daniel bestemte seg denne uken for bryllupsdato - 19. juni 2010, altså den samme datoen kong Carl Gustaf og dronning Silvia hadde for snart 33 år siden.

10-12 mill.
Svenskene har rast i mediene og på nettsteder som Facebook over prislappen bryllupet vil ende på og mange mener at det er pappa Carl Gustaf som bør stå for regningen. Et statsfinansiert kongelig bryllup har ikke flat i god jord hos det svenske folket.

Bare restaureringen av kirken kommer til å ende på 10 til 12 millioner svenske kroner - og det kommer på toppen av bryllupet. Men det er vel sannsynlig å tro at det er staten som tar den regningen?

Les også:De kan betale bryllupet selv

Les mer her:Pappa betaler?

Foto: Jürgen Howaldt

Fikset landsby
En skikkelig opprustningen av byen hører med under et kongelig bryllupet. Da prins Joachim fikk sin Marie Cavallier i den lille landsbyen Møgeltønder i mai fjor. Både kirke, samtlige hus og brustein i den lille gaten i landsbyen ble fikset på - maling ble lagt på nytt og vindusskodder byttet ut for å fremstå så idyllisk som mulig - noe de også uten tvil klarte.

Beboere Side2 snakket med den gang fortalte om en skikkelig opprydningen for å få landsbyen til å skinne - det ble jobbet i ukevis før bryllupet sto.

Les mer her og se bilder fra landsbyen: Her gifter de seg!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.