RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindyrt i dyreparken

Sist oppdatert:
Det er billigere for en familie med en suite på Oslo Plaza enn å overnatte i Kardemommeby i Kristiansand Dyrepark.

(Side2): - Det er ikke noe tvil om det er dyrt, men det er absolutt verdt det, sier administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark, Per Arnstein Aamodt, til VG.

Avisen skriver at et kardemommehus i dyreparken med plass til fem personer koster 4.700 kroner under høysesong. Det er nærmere 800 kroner mer enn en juniorsuite med like mange sengeplasser på et av Norges mest eksklusive hoteller, SAS Plaza Hotell i Oslo.

- Vi har kun åtte overnattingshus i Kardemommeby, så dette er et veldig eksklusivt tilbud. Prisen inkluderer også to dagers inngangsbilletter til parken, forklarer Aamodt, som også kan fortelle at parken årlig må avvise mange som har lyst til å bo i Kardemommeby til tross for de høye prisene.

Det finnes imidlertid alternative overnattingssteder i Kristiansand som også er billigere i juli. Dyreparken Rica Hotell ligger vegg i vegg med parken og tar 4.400 kroner for et familierom, skriver VG. Da får man frokost og to dager i parken for to voksne og tre barn inkludert i prisen.

På andre siden av veien ligger Quality Kristiansand Hotell hvor det koster 3.000 kroner for et familierom. Der får man imidlertid ikke billetter til parken inkludert i prisen.

I Kristinsand sentrum er det flere alternative overnattingssteder. VG nevner Sørlandet Hotell, som koster 1.800 per natt for en familie på fem i juli, og Kristiansand Vandrehjem som lokker med et femmannsrom til 1.100 kroner.

Direktør ved reiselivsavdelingen i NHO, Hilde Charlotte Solheim, sier til avisen folk gjerne betaler mer for opplevelser enn overnatting.

- Det er ingen tvil om at Dyreparken er en kommersiell bedrift, men opplevelsene og det man kan oppleve ved å bo i Dyreparken er nok verdt mer enn en vanlig overnatting, sier Solheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere