*Nettavisen* Nyheter.

Svineinfluensa vanligst flere steder

Oslo (NTB): Hittil i år er det påvist 139 tilfeller av svineinfluensa i Norge. Noen steder er det vanligere å rammes av H1N1-viruset enn av andre influensavirus.

Før helgen døde en 11 år gammel gutt på Rikshospitalet etter å ha fått diagnosen. Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler fortsatt folk som er i risikogrupper, blant dem gravide, eldre, diabetikere og folk med kroniske luftveissykdommer, om å vaksinere seg mot svineinfluensa.

H1N1-viruset regnes nå blant virusene som utgjør sesonginfluensa.

- Noen steder i landet vil svineinfluensa være influensatypen flest rammes av. Men foreløpig er det ingenting som tilsier at den vil dominere hele influensabildet i landet, sier overlege Trude Arnesen ved FHI til VG.

Hun mener det siste dødsfallet samt det at to personer er innlagt på sykehus med svineinfluensa, er uvanlig. Men det er for tidlig å si om årets influensavirus er farligere enn tidligere år.

- Så langt ser det ikke ut til å bli alvorligere enn andre sesonger, selv om vi har dette spesielt triste tilfellet med barnet som døde. Man ser hvert år at noen blir alvorlig syke, og at noen dør. Svineinfluensa er blitt en vanlig influensatype i Norge, sier Arnesen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.