Gå til sidens hovedinnhold

Svingende seniorsenter

Dansegulvet var fult og stemningen høy da Økern eldre- og sykesenter stelte istand til dans tirsdag formiddag.

Økern: Klokka 11:30 lød den første gitarakkorden og dansegulvet fyltes raskt opp med danseglade seniorer som bevegde seg til fengende svensk dansebandmusikk, fremført av "Bamsegutta".
Musikk er det siste som blir borte. Med hensyn til demente, så har de mistet mye, men musikken sitter der, sier Gunn Soløst, aktivitør ved senteret.
En gang i måneden blir det arrangert dans i kantina, og begivenheten er populær blant beboerne.
Jeg synes det er festelig. Selv kan jeg ikke danse, men jeg synes det er veldig hyggelig å høre på musikken og se på de andre. Det er jo flere som er veldig flinke, sier beboer Elisabeth Westbye.
Gamle dager
Tilbudet om dans og musikk er en mulighet for de eldre å mimre, og være sosiale med andre på senteret.
Da de var yngre så var det jo mange som gikk på dans, og for dem er dette en sjanse til å gjenoppleve noe av den tiden og bruke de minnene de har, forteller Soløst.
Beboer Ruth Asmyhr synes det er viktig å ivareta disse hyggelige stundene med musikk og dans.
Selv om vi er gamle, så glemmer vi jo ikke alt, sier Asmyhr.
Jeg synes det er flott at de steller istand for oss, alle er veldig hyggelige.
Prioritert
Ledelsen ved senteret har gitt aktivitørene er budsjett slik at de kan leie inn musikere. Og med 238 beboere og 2 og en halv aktivitør, så lønner det seg å ha tilbud som mange kan delta på sammen.
Vi er veldig heldige fordi ledelsen prioriterer slike arrangementer. Hadde det ikke vært for det så hadde det sagt stopp, forteller Soløst.
Med et slik arrangement så når vi jo så mange.
Dansen er åpen for alle eldre i bydelen, selv de som ikke bor på senteret.Nå er det to kjekke gutter som skal spiller for dere. Det liker vel dere damene?
Gunn Soløst, aktivitør

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene