RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svinkjører forbi skole

Hele 95 prosent av bilistene som kjørte forbi Kirkevoll skole, kjørte over fartsgrensen. Enkelte kjører så raskt som 93 km i timen.

Ikke engang fartsdumper roer råkjørerne som suser avgårde på skoleveien og gjennom overgangsfelt ved Kirkevoll skole. Fartsgrensen i området er 40 km i timen, men ferske målingen gjort av Statens vegvesen viser at få respekterer denne. Hele 95 prosent av bilistene kjører over fartsgrensen og den verste bilisten er oppe i hele 93 km i timen, klokken 09.00 om morgenen, skriver Bergensavisen.

- Jeg har ikke sett noen forandring i fartsnivået på grunn av humpene, og jeg hadde heller ikke ventet at de skulle senke farten. De som vil kjøre fort, kjører fremdeles fort, sier assistent ved Kirkevoll skole, Marit Salbu til BA.

Politiet er skremt over de dystre tallene. Trafikkontroller ved skoler er prioritert og vil ikke nedprioriteres med det første.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere