RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Solum, Stian Lysberg (SCANPIX)

Svir av fyrverkeri for 1 million

Sist oppdatert:
Oslo kommunes fyrverkeri blir større enn i fjor. Sjekk hvor du bør stå for å se rakettene.

Det er i dag to uker igjen til nyttårsaften, og planene er nå klare for årets offentlige fyrverkeri i hovedstaden. For andre år på rad lover Oslo kommune innbyggerne et spektakulært show.

- Årets fyrverkeri blir enda større enn fjorårets, sier kommunikasjonssjef Erik Bull-Valen ved Friluftsetaten i Oslo kommune til Nettavisen.

Fyrverkeriet vil vare i 14 minutter, og starter nøyaktig ved midnatt.

- Et av de flotteste
Kommunen bestemte seg i fjor for å organisere et offentlig fyrverkeri for første gang, etter at det ble forbudt for privatpersoner å skyte opp raketter.

- Dette er en gylden mulighet til å se et av de flotteste fyrverkeriene som noen gang har vært i Oslo, sier Bull-Valen.

Men det koster penger for kommunen; totalkostnaden for fyrverkeriet er satt til 1 million kroner.

Fire utskytingssteder
Rakettene vil bli skutt opp fra fire forskjellige steder; fra Oslo Havn, Frognerparken, Furuset idrettspark og Ekebergsletta.

Les mer om de fire utskytingsstedene nederst i saken.

- Fyrverkeriet skal kunne sees fra de aller fleste steder i byen. Det sees best fra avstand, ikke fra oppskytingsstedene, sier Bull-Valen ovenfor Nettavisen.

Han påpeker at dersom man likevel møter fram på oppskytingsstedene, må man følge anvisninger på stedet og ikke ta med eget fyrverkeri.

Raketter med styrepinne er forbudt overalt - og annet privat fyrverkeri er heller ikke tillatt innenfor Ring 3.

SLIK BLIR FYRVERKERIET I OSLO:

Oslo Havn
Utskyting fra Oslo Havn fordi kommunen ønsker fyrverkeriet skal være mer synlig fra Oslo sentrum enn det var i fjor.

Dette fyrverkeriet blir et spektakulært skue - nesten like stort som fyrverkeriet ved tusenårsfeiringen og med like store effekter (bl.a. 12” luftbomber) som fyrverkeriet ved åpningen av Operaen. Fyrverkeriet varer i 14 minutter og avsluttes med en stor finale.

Fyrverkeriet skytes ut fra to lektere i havnebassenget. Lekterne + en slepebåt og en styrebåt skal ligge mellom Akershuskaia og Tjuvholmen øst.

Båtfolk må være oppmerksom på at rigging vil foregå fra formiddagen på nyttårsaften. Mens oppskytingen foregår må selvsagt båtfolket holde seg på trygg avstand.

Frognerparken
Fyrverkeriet skytes opp midt inne i parken, nord for Monolitten. Det vil kunne sees i store deler av nordvestlige Oslo og innover mot sentrum.

Ekebergsletta
Oppskytingen finner sted på campingplassen. Fordi Ekebergsletta ligger så høyt i terrenget, vil det kunne sees i store deler av det sørlige Oslo og innover mot sentrum.

Furuset idrettspark
Er en stor idrettsbane som ligger på Alfaset, nær IKEA. Fyrverkeriet som skytes opp herfra, vil bli synlig over det aller meste av Groruddalen.

(Kilde: Oslo kommune)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere