RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søvndyssende monsterslakt

Sist oppdatert:
Vi har testet «Kingdom Under Fire: Circle of Doom» til Xbox 360.

(Spillmagasinet): Når «hack and slash», det vil si at spillet går ut på å løpe rundt og drepe monstre i et forrykende tempo, gjøres riktig så pleier jeg å falle pladask. Jeg har mistet tellingen på hvor mange timer som har blitt brukt på «Diablo»-spillene, «Dynasty Warriors» og «Titan Quest».

«Kingdom Under Fire: Circle of Doom» begynner bra – grafikken er god, fiendene barske og angrepene mektige. Du føler deg litt som en gud der du går rundt i de flotte eventyromgivelsene og sender beistene dit pepperen gror.

Ensformig og irriterende

Dessverre tar det ikke lang tid før alt går i tusen knas. Kampene blir aldri mer avanserte enn de i starten, og spillet driver med kraftig resirkulering av både fiender og omgivelser.

Riktignok får de som oftest et nytt lag med maling, men oppfører seg helt likt og like irriterende. «Circle of Doom» er fullt av beist som kan gjenopplive sine allierte eller på en eller annen måte få deg til å stoppe helt opp.

Slitsom bytting

En annen slitsom ting er at du etterhvert må drive med hyppig bytting av gjenstander. Hvert angrep koster noe som kalles SP-poeng, og når du går tom må du vente til du har ladet opp noen poeng før du kan angripe igjen.

Som om ikke det var nok, så koster det også en viss mengde SP å ta i bruk en gjenstand. Du må hele tiden vurdere hvilke som våpen som gjør mest skade per poeng, hvilke gjenstander som lader opp poengene fortest, og hvor mye det koster å ta på seg en gjenstand.

Bedre med flere

Heldigvis er ikke alt bare sorgen med «Circle of Doom». I tillegg til et omfattende våpenoppgraderingssystem, byr det på en underholdende og velfungerende samarbeidsmodus.

Riktignok blir ikke selve spillet noe morsommere når du spiller med flere, men som så mange ganger tidligere løfter det opplevelsen et par hakk. Dessverre er dette forbeholdt de som spiller på Xbox Live, «Circle of Doom» byr av en eller annen grunn ikke på noen form for lokal flerspiller.

Nesten bånn i bøtta

Hvis du ikke har tilgang på Xbox Live bør du holde deg langt unna «Circle of Doom» - det er ensformig, uoriginalt, frustrerende, irriterende og slitsomt. Online lider du i det minste sammen med noen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere