RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søvnen avslører forholdet

Sist oppdatert:
Har du et bra forhold til partneren din? Sovestillingen avslører mer enn du tror. Les om de fem vanligste stillingene her - og hva de betyr.

Det er rart i begynnelsen. Før hadde du sengen helt for deg selv, og så må du plutselig dele madrassen med et annet menneske som både snorker og snur på seg i søvne.

Så blir du vant til det. Og etter en stund er det nesten ubehagelig å sovne alene i sengen.

Men har du tenkt på hvordan dere sover sammen? De fleste par har en eller flere faste stillinger som brukes etter humør og behov. Og sovestillingen kan bety mer enn du tror. Den er nemlig et symptom på hvordan dere har det sammen - også utenfor sengen.

Les her om de fem vanligste sovestillingene og hva de betyr:

1.) Elskere i omfavnelse
Er du nyforelsket? Da er det mye mulig at du bruker mange sengetimer på å sove ansikt mot ansikt på siden og med armene rundt hverandre.

Det krever høy motivasjon å holde på en så tett omfavnelse hele natten. Noen finner det også ubehagelig med mye hår og varm pust i ansiktet.

Men om du er ute etter en intim sovestilling bør du ikke lete lenger. Omfavnelsen er sovestillingenes Rolls Royce og brukes mest av nyforelskede. Eller av etablerte par som fortsatt er så oppslukt av hverandre at det vekker sjalusi i vennekretsen.

2.) Kjærester i skje
Skjeen er posisjonen hvor begge ligger på siden med ansiktet samme vei og tett kroppskontakt. Denne posisjonen er typisk for to som liker tett kontakt og ønsker varmen fra hverandre.

I løpet av natten kan skjeen snus flere ganger i søvne, men for denne posisjonen er det vanligst at mannen ligger bakerst.

Skjeen er en sovestilling for et kjærestepar som kjenner hverandre litt og som gjerne vil kjenne enda mer.

3.) Ektepar i krybbe
I krybben ligger mannen på ryggen med en arm utstrakt mot kvinnen. Hun ligger nesten på magen, legger hodet på hans overarm eller skulder og en arm på hans bryst.

Denne posisjonen er også intim med mye kroppskontakt og passer godt for å prate sammen.

Krybben er ikke like erotisk som skjeen eller omfavnelsen, men ingen fare. Par som sover i krybbe har fortsatt nærhet i massevis gjennom natten.

4.) Venner i speil
I speilet ligger man på siden med ryggen mot hverandre, bøyde knær og rumpe mot rumpe.

Speilet er sovestillingen for de som gjerne deler seng men foretrekker å sove alene. Kroppskontakt nederst på ryggen er en hyggelig påminnelse om partneren, men er ikke akkurat toppen av intimitet.

Om du sovner i speilstillingen hver kveld, er det et klart tegn på at forholdet ikke lenger er like hett. Men kanskje en natt med omfavnelse kan hjelpe på lidenskapen?

5.) Fiender i kamp
Fiender har ikke kroppskontakt. Ofte er det så mye avstand mellom partnerne at en eller begge vipper over sengekanten i løpet av natten.

Om du har en kjæreste som sover med det ene benet i gulvet, bør du se deg om etter en ny partner. Eller skru ned termostaten på soverommet såpass at kroppskontakt blir den eneste muligheten til å overleve natten.

Flere saker fra Mozon
Kosttilskudd forebygger slitasjegikt
Skitten luft kan gi infarkt
Ikke for sent å bli gravid
Slanking for slubberter
Forkjølet? Prøv en truse med c-vitamin

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere