*Nettavisen* Nyheter.

Svømte i over en time med skuddsår i armen

Oslo (NTB): Først da hun kom i land på den andre siden, skjønte Silja Kristianne Uteng at hun var truffet av et prosjektil. Da hadde hun svømt i over en time.

14.05.12 10:13

- Jeg så det var hull i jakken og blod på armen, og da skjønte jeg at jeg var blitt skutt, forklarte 21-åringen da hun forklarte seg i Oslo tingrett i terrorsaken mandag.

I løpet av svømmeturen fra Utøya oppfattet hun at en gutt som svømte bak henne, ble skutt og drept. Hun hørte et stønn, og da hun snudde seg, lå gutten og fløt med ansiktet ned. Hun ville snu og hjelpe ham, men våget ikke. Sammen med et par andre fortsatte hun den lange svømmeturen i det kalde vannet. Underveis så de båten Reiulf, ellers ingen. Da de nærmet seg land, fikk de øye på en mørkkledd person.

- Jeg tenkte: «Nå dør jeg». Jeg tenkte de hadde begge sider, både øya og landsiden. Jeg var i ferd med å gi opp, jeg ville heller drukne enn å bli tatt, sa Uteng.

Så fikk hun øye på en person med rødt bånd, og en som ropte: «Kom igjen, dere er helt fantastiske». Som en av de første svømmerne steg Silja Kristianne Uteng i land omkring klokka 19, uten følelse i armer og bein, men med livet i behold. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.