Gå til sidens hovedinnhold

SVs ungdommer vil ha religiøst nøytral stat

Oslo (NTB): Sosialistisk Ungdom mener at moderpartiet Sosialistisk Venstreparti bør vedta en uttalelse om at staten skal være religiøst nøytral.

SU foreslår at SV vedtar en uttalelse som sier klart nei til bruk av hijab og andre religiøst tilknyttede symboler i politi og rettsvesen, skriver Nationen.

SU krever også at gudstjenester i skolesammenheng skal kreve aktiv påmelding og at medlemskap i Den norske kirke skal kreve innmelding eller dåp. Videre vil SU nekte offentlig støtte til religiøse barne- og ungdomsorganisasjoner som ikke tillater kvinnelige, homofile og lesbiske styrerepresentanter, og omskjæring av gutter under 16 år bør forbys.

SU-leder Andreas Halse mener det er nødvendig å ha et så sekulært utgangspunkt som mulig for å kunne ivareta reell religionsfrihet. SV har en stolt historie når det gjelder kampen for sekulære prinsipper, mener han.

- Da «Life of Brian» ble sluppet i Norge, var det klin gærne kristenfundamentalister som marsjerte i gatene i de største byene og klarte å forby filmen. Da klarte heldigvis den prinsipielle venstresiden å stå på den rette siden i striden om ytringsfriheten. Like prinsipielle må vi være i dag, sier Halse. (©NTB)

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen