*Nettavisen* Nyheter.

Sydentur ble mygghelvete

Sydenturen skulle bli et fredelig avbrekk. I stedet ble det et regelrett mygghelvete. Men charteroperatøren ville ikke refundere utgiftene.

Kraftige myggproblemer var ikke nok til å få reisen refundert. I en sak har Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser avslått krav fra en norsk familie som hadde et svært ublidt møte med Gran Canarias myggkoloni.

En to-ukerstur til Gran Canaria sommeren 2003 ble nemlig ikke helt hva den norske familien hadde forventet. Allerede første natten fikk flere i familien myggstikk, og det skulle bli verre.

Etter den andre natten ble situasjonen uutholdelig, og familien måtte oppsøke lege. Turoperatøren Star Tour forsøkte å utbedre situasjonen ved å flytte familien til et nytt hotell på Gran Canaria, uten videre hell. Ifølge familien dukket myggsvermen opp også her, og i så stort monn at det på ny ble nødvendig å kontakte lege.

Star Tour ordnet nok en gang med nytt hotell, og denne gangen hjalp det. På det nye hotellet var det ingen myggproblemer.

Familien slet imidlertid med etterproblemer av myggangrepet, og plagene ble så ille at familien ba Star Tour om full refusjon av reisen. Der fikk de imidlertid lite gehør, og saken gikk videre til Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser.

I sin forklaring påpeker Star Tour at det ikke er uvanlig med mygg- eller innsektsbitt på grunn av de klimatiske forholdene på Gran Canaria. Det har imidlertid ikke vært et kjent myggproblem på de aktuelle hotellene tidligere.

I avgjørelsen peker reklamasjonsnemnda på at reisende generelt må være forberedt på å bli berørt av innsektsproblemer når man reiser i sydlige strøk.

”Partene er uenige om det i dette tilfellet foreligger en innsektsplage ut over det vanlige. Nemnda finner det vanskelig å ta stilling til dette i ettertid ut fra de foreliggende opplysninger. Etter en samlet vurdering er nemnda imidlertid av den oppfatning at klagerne ikke har sannsynliggjort at innsektsplagen i dette tilfellet var så omfattende at det gir grunnlag for prisavslag eller erstatning”, skriver nemnda i begrunnelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag