RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syk mann overgreps-tiltalt

Sist oppdatert:
Foran sjokkerte vitner på en Esso-stasjon rev den psykisk syke mannen en fremmed kvinne ut av bilen og forsøkte å voldta henne. Nå må han i retten.

Vossingen har erkjent straffskyld for voldtektsforsøket, som skjedde i slutten av oktober i fjor. Like etter klokken 15.00 på en Esso-stasjon i Åsane, rev 33-åringen opp døren til bilen kvinnen satt, drog henne ut og la henne i bakken. Foran flere vitner forsøkte han å få av henne klærne mens han satt oppå den skrikende kvinnen.

Tilsto i avhør
Til slutt måtte andre bensinkunder gripe inn og stoppe mannen, før han fikk ført overfallet et skritt videre. Mens redningsmennene tok seg av den oppskakete kvinnen, klarte mannen å flykte i bilen sin. Senere samme natt klarte politiet å oppspore ham, og han tilsto i det påfølgende avhøret.

Like etter ble vossingen innlagt på psykiatrisk sykehus, men tre måneder senere ble han utskrevet, bare for å bli satt i varetektsfengsel istedet.

Ber om erstatning
Nå må den psykisk syke mannen møte i Bergen tingrett, tiltalt for voldtektsforsøk. Statsadvokat Benedicte Hordnes vil der be om at 33-åringen overføres til tvunget psykisk helsevern. Kvinnen som ble utsatt for voldtektsforsøket vil også be om erstatning.

Det er ennå ikke satt en dato for når rettssaken skal opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere