Syk Roxette-stjerne måtte få hjelp inn på scena - fikk over én million for sin opptreden

ROXETTE på scenen i Barcelona tidligere denne måneden.

ROXETTE på scenen i Barcelona tidligere denne måneden. Foto: (Getty Images)

Festivalkonserten til Roxette slaktes.

24.05.15 13:47

Den svenske popduoen Roxette var headliners på Jelling Music Festival og lørdag kveld stod de på scenen.

Men det var en ekstraordinært svak konsert fra Roxette denne kvelden, ifølge Ekstrabladet.dk.

«Et tragisk gjensyn», skriver den danske avisen.

Klarte ikke å stå

Roxette-vokalist Marie Fredriksson (56) er fortsatt så preget at sitt tidligere sykdomstilfelle med kreft i hjernen at hun ikke kunne gå selv og trengte hjelp til å komme på scenen.

I MAI I ÅR: Roxette er for tiden på turné. Tidligere denne måneden gjestet de Barcelona. I juni kommer de til Norge.  Foto: Jordi Vidal

I tillegg hadde hun også åpenbare problemer med stemmen og 56-åringen måtte sitte ned under hele konserten, skriver Ekstrabladet.dk.

Roxette skal ha fått 1 million kroner for festivalkonserten og lederen for festivalen, Lars Charlie Mortensen, sier at denne summen var bandet verdt.

- Jeg hadde booket dem uansett om jeg visste at dette var konserten vi fikk. For oss var de verdt pengene. Vi har hatt utsolgt siden begynnelsen av april, forklarer festivallederen.

- Hun var tydelig preget og det var en spesiell situasjon. Men en gang musiker, alltid musiker. De er som sirkushester, de kan ikke stoppes, mener Mortensen.

Kommer til Norge

Det var i 2002 at Marie Fredriksson fikk operert bort en svulst i bakhodet og tiden etter ble hun behandlet med cellegift.

I 2009 begynte svensken å opptre igjen og året etter spilte Roxette blant annet på Skanderborg Festival der duoens konsert ble beskrevet som mislykket og en heller dårlig musikkopplevelse.

Tirsdag neste uke opptrer Roxette i Paris og svenskene kommer også til Norge i sommer. 13.juni står de på Sverresborg Arena i Trondheim og ifølge Billettservice er konserten utsolgt.

SYKDOMSPLAGER: Marie Fredriksson sliter fortsatt med formen etter at hun fikk påvist kreftsvulst i 2002. Foto: (Getty Images)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.