RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Syk serie i Emmy-racet

Sist oppdatert:
De popluærere tv-seriene «24»og «Grey's Anatomy» har fått forholdsvis tolv og elve Emmy-nominasjoner hver.

(SIDE2): Fjorårets vinnerserier som «Frustrerte Fruer» og «LOST» ble lett forbigått under årets nominasjoner da listen ble publisert. I USA er Emmy-utdelingen TV-stjernenes aller største kveld. Over 600 millioner seere følger showet i 85 land.

De mest populære
Seriene «Grey's Anatomy» og «24» leder glatt nominasjonslisten med så mye som elve og tolv nominasjoner. Begge seriene er blant annet nominert som beste drama, som er en av de gjeveste prisene.

Her kommer de også til å få hard konkurranse fra seriene «The West Wing», «Sopranos» og «House».

Ville ha forandring
I USA er det Academy of Television Arts and Sciences som råder over Emmy-nominasjonene. I år har de til manges store overraskelse valgt å legge seg på en litt annen linje enn tidligere når det gjelder nominasjonene. Serier som var meget populære i fjor, har ikke blitt nominert i år.

Med dette håper akademiet å innføre et bredere spekter blant de nominerte seriene, slik at de samme seriene ikke blir nominert hvert eneste år.

«Grey's Anatomy» er veldig populær i USA og større enn «Frustrerte Fruer». Serien er en annerledes sykehusserie. Blant annet blandes komikken fra «Ally McBeal» med dramatikken i «Akutten».

Noen av de mest kjente skuespillerne i serien er Patrick Dempsey, blant annet kjent for «Sweet Home Alabama», Sandra Oh og James Pickens Jr. Men også en rekke relativt ukjente skuespillere som Ellen Pompeo, T. R. Knight, Kate Walsh og Chandra Wilson har fått sitt gjennombrudd med serien.

Serien har premiere førstkommende tirsdag kl.2150 på TV2.

Andre kjente nominerte
Geena Davis er nominert for sin rolle i «Comander in Chief» som går på TVNorge. Kiefer Sutherland og Martin Sheen er nominert i kategorien beste mannlige hovedrolle i en dramaserie, for «24» og «Presidenten».

Serien «Scrubs» er blant annet nominert for beste komedie. Scrubs har tidligere gått på tv3, men blir nå å se på TV2 som har kjøpt de siste sesongene av serien.

Listen over alle de nominerte finner du på Emmys egne nettsider.

Selve utdelingen går av stabelen 27. august på kanalen NBC og årets vert er ingen ringere enn den beryktede Conan O'Brian.

Side2 møtte stjernene
Vi møtte fem av hovedrolleinnehaverne i London - samtlige fortalte at de faktisk var glad for at de ikke har mottatt så mange priser.

Kollega James Pickens Jr. understreker imidlertid at rollebesetningen er svært stolte over å få være med i Grey's Anatomy.

- Det er en helt genial serie, men det er først og fremst takket være de som har skapt den. Det er en utrolig kreativ og spennende TV-serie. Og jeg tror nok at den kommer til å vinne priser etter hvert, sier Pickens.

LES SIDE2 MANDAG: Skuespillerne forteller om serien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere