RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykdom forsinker flere fly

Sist oppdatert:
Sykdom hos flygelederne fører til forsinkelser fra Værnes også mandag. Politikerne krever at Avinor-ledelsen rydder opp.

Værnes var rammet av flyforsinkelser i helga, men også mandag meldes det om enkelte problemer, ifølge Adresseavisens nettavis.

Fly til Oslo omdirigeres via Sverige, men ser ikke ut til å rammes av store forsinkelser, opplyser SAS Groundservice til Adresseavisen. Passasjerer blir bedt om å møte opp til normal tid. Trafikken nordover skal i mindre grad være rammet.

Natt til søndag ble luftrommet over Midt-Norge stengt fordi kontrollsentralen i Bodø ikke klarte å fylle opp vaktplanen.

Det er ingen rutefly som flyr i dette tidsrommet, men stortingsrepresentantene Linda Cathrine Hofstad (H) og Øystein Djupedal (SV) reagerer:

- Det er et ledelsesansvar at organisasjonen er robust nok til å tåle en slik situasjon, sier Hofstad til RadioAdressa.

- Uholdbart, sier Djupedal og krever at ledelsen i Avinor rydder opp.

- Må leie inn flygeledere
De tillitsvalgte krever nå at flygelederne som ikke fikk bli med da kontrollsentralen ble flyttet til Bodø, blir leid inn igjen for å sikre juletrafikken.

- Skal man være sikker på at trafikken går, må det hentes inn mannskaper som tidligere har jobbet som flygeledere, og som kan settes inn i forkant av juletrafikken, sier tillitsvalgt for flygelederne, Øivind Volley, til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere