RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykdom, gjeldslette og salg for Fjord

Sist oppdatert:
Fjord Seafood sliter med sykdom i mærene ved anlegg i Sogn og Fjordane men har fått utsatt lån og solgt slakteri. Sjekk konsekvensene her
Fjord Seafood har fått påvist sykdommen Pancreas Disease (PD) i et av sine anlegg i Sogn og Fjordane.

Dette medfører at anlegget har opplevd økt dødelighet.

Den økonomiske konsekvensen av sykdommen er beregnet til 4,4 millioner kroner som vil bli belastet regnskapet i andre kvartal. Det melder selskapet i dagens pressemelding.

Fjord Seafood forteller også at de har fått bedrede lånebetingelser fra sin hovedbankforbindelse Nordea.

Dette gjør at tilbakebetalingen av en fasilitet på 200 millioner kroner, har blitt utsatt fra februar 2006 til februar 2008.

Samtidig har egenkapitalcovernanten blitt permanent satt til 31,5 prosent som en følge av implementering av de nye regnskapsreglene IFRS.

I tillegg har Fjord Seafood solgt sitt slakteri i Florø til Slakteriet AS for 15 millioner kroner, og samtidig inngått en avtale om kjøp av slakteritjenester fra Slakteriet, som i utgangspunktet har en varighet på 5 år.

Transaksjonen medfører et bokføringsmessig tap på 12 millioner kroner. Men Fjord vil gjennom transaksjonen kunne redusere sine årlige slaktekostnader i regionene med 10 millioner kroner årlig .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere