Sykdommen nordmenn frykter

15 PROSENT av alle nordmenn opplever plager i korsryggen.

15 PROSENT av alle nordmenn opplever plager i korsryggen. Foto: Trening.no

Det er verken kreft eller hjertesykdommer som er på toppen av lista.

16.06.11 08:01

(SIDE2): På plass nummer to og tre i undersøkelsen kommer overvekt/fedme og kreft, skriver VG torsdag.

En ny nordisk undersøkelse viser nemlig at det er ryggplager som bekymrer nordmenn aller mest. I hvert fall i løpet av den neste femårsperioden.

- Jeg velger å glede meg over at folk flest ikke virker å være så forferdelig bekymret for at noe veldig alvorlig skal ramme dem, sier konstituert helsedirektør Bjørn Guldvog til avisen.

Tillit til fastlegen
Undersøkelsen viser at ingen i de nordiske landene går så ofte til fastlegen sin som nordmenn. 43 prosent av nordmenn går nemlig til fastlegen minst en gang i året for en generell, årlig helsesjekk mens det nordiske snittet ligger på 33 prosent.

- Tilgjengeligheten på fastleger i Norge er veldig god, noe som kanskje gjør at terskelen for å gå til legen er noe mindre enn i andre land i Norden. Fastleger er dessuten den offentlige helsetjenesten som scorer høyest i norske undersøkelser, 85 prosent sier de har tillit til fastlegen sin, sier Guldvog.

Undersøkelsen er utført av teknologiselskapet Philips og mer enn 1000 personer i hvert av de fire landene har svart på 34 spørsmål innenfor området.

Gjennomsnittet for de nordiske landene viser at flest frykter overvekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.