Gå til sidens hovedinnhold

Syke og eldre i kø for å stemme

Dobbelt så mange forhåndsstemmer i Oslo sammenlignet med forrige kommunevalg - hittil.

AKERSELVA SYKEHJEM (Nettavisen): I dag klokken 10.00 sto beboerne på Akerselva sykehjem i kø for å forhåndsstemme. Ordfører Fabian Stang, som åpnet årets første institusjonsstemming, mener det er viktig at de som bor på sykehjem får muligheten til å stemme.

- I Oslo er det et mangfold av innbyggere og det er viktig å gi alle muligheten til å stemme, dersom de ønsker det. Jeg håper at så mange så mange som mulig ærer de som ble rammet 22.juli ved å bruke stemmeretten, sier han til Nettavisen.

LES OGSÅ: - De hjemløse bruker byen mest

Lang, lang rekke
Da Nettavisen besøkte sykehjemmet hadde flere titalls beboere stilt seg i kø for å avgi sin stemme. Marjetta Ingebritsen (75) og Waldemar Oppsahl (83) bor begge på Akerselva sykehjem og mener tilbudet om forhåndsstemming på sykehjem er viktig.

- Jeg stemmer fordi jeg fortsatt vil være med å bestemme. Hadde vi ikke hatt dette tilbudet ville jeg aldri orket å stemme, sier Waldemar.

Marjette har ikke stemt i år, men har klare meninger om kommunevalget.

- Det blir nok et sympativalg der mange av stemmene går til Arbeiderpartiet, sier hun.

- Ikke en selvfølge
Fabian Stang håper både eldre og yngre i år velger å gå til stemmeurnene.

- Jeg vil ikke drive noe dommedagsprofeti. Likevel er det viktig å minne om at demokratiet ikke er en selvfølge, noe hele Norge ble minnet om 22. juli, sier han.

Frem til valgdagen skal 100 kommunale virksomheter gjennomføre institusjonsstemming. Stang ønsker ikke likevel ikke å utvide tilbudet, slik at det blir mulig å stemme ved institusjoner som for eksempel skoler.

- Jeg mener det viktige er at syke eller pleietrengende personer får ekstra hjelp. Vi som kan gå på egne bein bør kunne spandere de skrittene det tar å gå til valglokalene, sier han.

LES OGSÅ: - En skam at vi ikke nevnes!

Flere forhåndsstemmer
Kommunikasjonsrådgiver Kjetil Bjørnsrud i bystyrets sekretariat forteller om en fordobling i i antall forhåndstemmer sammenlignet med sist kommunevalg.

- Flere og flere forhåndstemmer. Hittil har 17975 personer forhåndsstemt, noe som er langt flere enn samme periode under forrige kommunevalg, sier han.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere

Kommentarer til denne saken