RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykefraværet øker videre

Sist oppdatert:
Trenden i norsk næringsliv er fortsatt økt sykefravær og lavere pensjonsalder. En gruppe som har sett på sykefraværet mener det er urealistisk å få det ned med 20 prosent innen slutten av 2005
Det melder NTB. Gruppen har sett på tiltak i forbindelse med ordningen inkluderende arbeidsliv. Ordning vil tross de mangeldne resultataene bestå, men partene diskutere nye virkemidler.

Alle parter er ifølge NTB innstilte på å videreføre avtalen etter møter mellom arbeidstakere og arbeidsgivere hos arbeids- og administrasjonsminister Victor Norman (H) onsdag, der evalueringsrapporten ble lagt frem.

En av konklusjonene i evalueringen er at det ikke er realistisk å oppnå en reduksjon på 20 prosent i sykefraværet i løpet av de fire årene avtalen gjelder for, skriver NTB

Fra avtalen ble inngått høsten 2001 har sykefraværet faktisk steget med 11,5 prosent, til et sykefravær på 6,3 prosent i andre kvartal i år. Også bedrifter som er tilknyttet IA-avtalen, har vekst i sykefraværet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere