Sykehus anmeldt for grov uforstand etter pasientdødsfall

SANDVIKEN: Bilde av inngangspartiet til Sandviken sykehus, eller Psykiatrisk klinikk, Haukeland universitetssjukehus, som det offisielt heter.

SANDVIKEN: Bilde av inngangspartiet til Sandviken sykehus, eller Psykiatrisk klinikk, Haukeland universitetssjukehus, som det offisielt heter. Foto: Haukeland (Wikimedia)

Sandviken sykehus i Bergen er anmeldt for grov uforstand i tjenesten i forbindelse med dødsfallet til en 19 år gammel kvinne i august i fjor.

12.09.14 18:13

Bergen (NTB): Politiadvokat Trond Eide bekrefter overfor NRK at politiet har startet etterforskning av dødsfallet. I august i fjor tok 19-åringen sitt eget liv mens hun var innlagt på Sandviken psykiatriske sykehus i Bergen.

Det er 19-åringens foreldre som har anmeldt sykehuset for grov uforstand i tjenesten og brudd på forsvarlighetsparagrafen i helsepersonelloven. De stiller spesielt spørsmål ved at det er oppgitt forskjellige tidspunkter i sykehusets og ambulansetjenestens logger over hendelsen.

Avdelingsoverlege Rune A. Kroken ved psykiatrisk klinikk på Sandviken sykehus bekrefter at de har oversendt dokumentasjonen politiet har bedt om i saken.

Han sier det ikke er vanlig at saker som dette politianmeldes.

– Jeg kan ikke huske at en sak som dette har blitt anmeldt før. Vi kan ikke gjøre så mye annet enn å ta det til etterretning. Vi synes det er en veldig tragisk sak, men vår vurdering er at det ikke har vært utført straffbare handlinger, sier Kroken.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.