RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus-ansatt siktet for tre drap og ett drapsforsøk

En 30 år gammel kvinnelig sykehusansatt ved Nykøbing F. Sygehus i Danmark er siktet for tre drap og ett drapsforsøk i løpet av én nattevakt mellom 28. februar og 1. mars i år.
En 30 år gammel kvinnelig sykehusansatt ved Nykøbing F. Sygehus i Danmark er siktet for tre drap og ett drapsforsøk i løpet av én nattevakt mellom 28. februar og 1. mars i år. Foto: Creative Commons
Sist oppdatert:
- Den verste nattevakten noensinne.

En 30 år gammel sykehusansatt er siktet og mistenkt for å ha tatt livet av to menn og én kvinne, samt drapsforsøk på en fjerde person i løpet av én nattevakt på Falster sykehus i Nykøbing i Danmark, melder Ekstra Bladet.

Ifølge siktelsen skal kvinnen ha tatt livet av pasientene med en til nå ukjent medisin.

Drapsforsøket fikk sykehusledelsen til å slå alarm
Hendelsene skal ha funnet sted mellom lørdag 28. februar klokken 19.00 og søndag 1. mars klokken 07.00.

Kvinnen ble pågrepet og varetektsfengslet 2. mars, og i dag, fredag, skal Østre Landsrett avgjøre om hun skal fortsatt holdes varetektsfenglet. Det var angivelig drapsforsøket som fikk sykehusledelsen til å slå alarm.

Den siktede kvinnen nekter straffskyld.

- Den verste nattevakten noensinne
Da hun kom hjem søndag morgen, skal den tiltalte 30-åringen ha skrevet følgende på Facebook:

«Så kom man hjem etter den verste nattevakten noensinne. Men takk for kampen».

En av kvinnens Facebook-venner skal ha svart på statusen: «Det lyder ikke særlig spennende. Håper det blir mange timers søvn. God natt»

Deretter svarte den siktede 30-åringen: «Spennende, det kan jeg love deg, jeg har hatt den siste nattevakten på veldig lang tid».

Samarbeider tett med sykehusledelsen
Politiet er i gang med omfattende tekniske undersøkelser, og avhør av de andre sykehusansatte som var på vakt den aktuelle natten.

- Vi konsentrerer oss utelukkende om anmeldelsen vi fikk forrige uke, og vi har på nåværende tidspunkt ingen opplsyninger som indikerer at etterforskningen skal utvides. Vi fortsetter selvfølgelig å samarbeide tett med sykehusledelsen , sier politiinspektør Kim Kliver til Ekstra Bladet.

Saken oppdateres.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere