RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus får refs etter overdosedødsfall

Tvangsinnlagt pasient stakk av, og døde av overdose dagen etter.

Sykehuset Østfold får kritikk etter at en tvangsinnlagt psykiatrisk pasient stakk av i fjor. Dagen etter døde den unge mannen av en overdose.

Fylkeslegen har gransket saken og konkludert med at «dødsfallet er en direkte konsekvens av at han rømte fra sykehuset og da fikk tilgang til rusmidler», melder TV 2. Legen mener 20 år gamle Simon Langrind mest sannsynlig ikke ville dødd 22. februar i fjor hvis han ikke hadde fått være med ut på en handletur dagen før. De som kom på jobb om ettermiddagen 21. februar, visste ikke at den unge mannen ikke fikk lov til å gå ut.

Langrinds mor fryktet allerede ved innleggelsen at «de klarer ikke å passe på ham her heller».

Norsk pasientskadeerstatning har tilkjent familien oppreisning etter dødsfallet.

– Sykehuset er funnet ansvarlig for at han døde som en konsekvens av at de passet for dårlig på ham, sier advokat Edmund Asbøll, som representerer familien. Han tror avgjørelsen vil føre til at flere pårørende får erstatning når skader skjer etter rutinesvikt i psykiatrien.

– Det har vært en voldsom betydning for pårørende å få oppreisning på grunnlag av at det ikke var pasientens feil, men at det var systemet som sviktet. Det er mye lettere å leve videre når de får plassert ansvaret hos andre enn den personen de har mistet, sier advokaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere