RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus granskes etter en rekke bekymringsmeldinger

Haukeland Universitetssykehus, Bergen.
Haukeland Universitetssykehus, Bergen. Foto: Johannes Vederhus (Wikimedia Commons)
Sist oppdatert:
Arbeidstilsynet har åpnet tilsyn av arbeidsmiljøet ved nevrokirurgisk avdeling ved Haukeland universitetssykehus etter en rekke bekymringsmeldinger fra ansatte.

Tilsynet mottok før jul 13 bekymringsmeldinger fra ansatte ved avdelingen, skriver Bergens Tidende. Ifølge avisen er det arbeidsmiljøet og pasientsikkerheten i avdelingen som skal granskes.

- Vi er i en prosess med nevrokirurgisk avdeling, men kan ikke kommentere dette ytterligere nå, sier regiondirektør Borghild Lekve i Arbeidstilsynet Vestlandet.

Ifølge avisen jobber assistentleger mer enn 26 timer lange vakter, operasjoner blir skjevfordelt mellom legene, og ansatte har meldt fra om mobbing.

Klinikkdirektør ved nevrokirurgisk avdeling, Håkon Nordli, sier til avisen at det er en utfordring med assistentleger som jobber mer enn avtalen om 26-timersvakter, men at dette er noe de har meldt seg til på eget initiativ. At operasjoner blir skjevfordelt blant legene, mener han skyldes ulik kompetanse.

- Alle leger kan ikke gjøre alle typer inngrep. Dette innebærer at noen inngrep kun utføres av enkelte leger med spesialkompetanse, sier Nordli.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere