RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sykehus må skru ned varmen for å spare penger

Bergen (NTB): Sprengkulda i vinter ble en dyr fornøyelse for Helse Bergen. Nå må Haukeland universitetssjukehus skru ned varmen for å spare penger.

Helse Bergen-regnskapet for første kvartal viser et avvik på nærmere 13 millioner kroner. Den iskalde vestlandsvinteren må ta sin del av skylden for de røde tallene, skriver Bergens Tidende.

Nå må Haukeland skru ned temperaturen noen grader for å ta igjen litt av det tapte. Det blir med andre ord noe kjøligere både for pasienter, pårørende og ansatte.

- Folk må fryse litt mer, sier divisjonsdirektør Askjell Utaker.

Ved å senke temperaturen med to grader fra 23 til 21 grader kan sykehuset spare flere millioner kroner. Alternativet er å kutte i andre deler i driften, noe som ikke er videre populært.

Helse Bergen kunne faktisk skrudd ned innetemperaturen til 19 grader med Arbeidsmiljøloven i hånden, men tror 21 grader vil føre til færre klager. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere