Sykehus-opprør mot kutt i Tromsø

Tromsø (NTB): Det koker blant mange av de 9.000 ansatte ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN). Så mye at styret måtte vedta kutt og nyinvesteringer med demonstrerende ansatte i møterommet.

Et hundretall ansatte protesterte da styret i UNN skulle vedta å legge ned 43 sengeplasser for å få plass til nyinvesteringer. De ansatte mener kuttene er uforsvarlige, og at prosessen går for fort. De mener det er høyst diskutabelt at Nord-Norges største sykehus vil klare å spare inn de 67 millionene som styret legger opp til ved å stramme inn driften og legge ned sengeposter.

- Dette vil gå ut over pasientgrupper i Nord-Norge som ikke har så lett for å slå tilbake. Det går ut over pasienter innen psykiatri, geriatri og fødende. Ledelsen sier de gjør dette for å få på plass nyinvesteringer, men deres lojalitet er mot oppdragsgiveren Helse Nord, ikke mot pasientene de skal betjene, sier overlege og tillitsvalg Geir Ivar Elgjo til NTB.

Styreleder Jorhild Andreassen sier at det er en misforståelse at sykehuset enten kan bygge nytt eller fortsette driften på samme nivå som før med de samme pengene. De har en pott å forholde seg til.

- Jeg har dyp respekt for det engasjementet de ansatte viser, men forventer at de lojalt slutter opp om de vedtakene vi gjør når avgjørelsen er tatt, sier Andreassen til NTB. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.