Gå til sidens hovedinnhold

Sykehus sliter med budsjettene

Oslo (NTB): Oslo universitetssykehus er ett av flere sykehus som sliter med å holde budsjettet. Underskuddet for i år er allerede 35 millioner større enn planlagt.

Det tilsvarer et budsjettavvik på 1,1 prosent ved utgangen av februar, melder NRK. Selv om sykehuset ikke har full oversikt over ennå, tar administrerende direktør Bjørn Erikstein situasjonen alvorlig.

- Vi må gjøre det vi kan for å være så nær måltallet som overhodet mulig. Så er det også viktig å si at de tingene vi gjør, må vi gjøre på en slik måte at det i minst mulig grad rammer pasienter og ansatte, sier Erikstein og legger til at han vil ha mer solide tall å støtte seg på når april er over.

Sykehuset har budsjettert med et underskudd på 200 millioner kroner, men hovedtillitsvalgt for legene ved sykehuset, Aasmund Bredeli, tror det kan bli mer enn dobbelt så stort.

- Det forundrer meg ikke om vi havner på minus en halv milliard, slik vi har gjort de foregående årene, sier han. Bredeli er bekymret for nedskjæringene ved sykehuset og sier det vil skape lengre køer og ventetider dersom det kuttes nå for å redde budsjettet.

Også Vestre Viken, Stavanger, Telemark og Akershus universitetssykehus sliter med å få økonomien til å gå i hop. Sistnevnte ligger 3,3 prosent eller 41 millioner kroner under budsjett når status er gjort opp for årets to første måneder. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar