Anders Bayer fra kommunikasjonsstaben ved sykehuset bekrefter dette overfor Aftenposten. Ifølge medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Statens legemiddelverk prøves dette legemiddelet allerede ut i flere land, og USA skal allerede ha startet testing ved å ta i bruk medikamentet for å behandle koronasmittede.

Foreløpig er det remdesivir som foreløpig er det mest lovende legemiddelet mot covid-19, ifølge Madsen. Remdesivir er en eksperimentell medisin mot ebola som ikke er godkjent for rutinemessig behandling for noen sykdommer pr. i dag.

Få siste nytt om koronaviruset i Nettavisens nyhetsstudio

– Det er bare ett medikament vi tror kan ha reell effekt, og det er remdesivir, sa Bruce Aylward, assisterende direktør i Verdens helseorganisasjon (WHO), tidligere denne uken, ifølge Aftenposten.

Madsen forteller at de følger med på utviklingen, og forholder seg til hva Det europeiske legemiddelbyrået mener er den riktige behandlingen av covid-19.

Ny tjeneste fra Nettavisen: Få de viktigste koronanyhetene på sms!

– Det er en lang liste med medikamenter som muligens kan vise seg å ha effekt mot koronavirus. Men teori er en ting, alt må prøves ut, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk til avisen.